Bra vinterskor för barn

Varje vinter innebär att man som förälder måste köpa nya vinterskor till sina barn. Vissa skor är bättre än andra, precis som när det gäller skor till de vuxna. 

En bra barnsko för vinterbruk ska vara vattentålig, samtidigt som den andas. Den bör också ha ett foder, som helst ska gå att ta ut så att skon torkar snabbare. För fuktig kommer skon att bli, av både vatten utifrån och svett inifrån. 

Några exempel på bra vinterskor för barn är

Prismässigt är det Superfits modell som är dyrast, men som många föräldrar redan vet finns det skäl till detta. När det kommer till barnskor, framför allt barnskor för vinterbruk, är dyrast ofta bäst. Det visas bl.a. i det här testet i Göteborgs-Posten. När Testfakta genomförde ett test av barnskor blev det också Culusuk som utsågs till bäst i test. Ett pressmeddelande berättar mer om testet som gjordes. Läs pressmeddelandet i dess helhet här

Och för er som undrar: naturligtvis finns Superfit Culusuk i blått. 

Glöm inte sulan

Barnskor vinter

Glöm inte att titta under skon du köper till dina barn. Sulan är nämligen viktig. Många skor har dåliga sulor, som inte ger tillräckligt grepp på isiga ytor. Det gäller förvisso mest skor avsedda för vuxna, om man ska tro den här artikeln. Men artikeln pekar också på att för hårda sulor inte ger tillräckligt grepp. Det räcker alltså inte med att sulan har rejäl mönstring, som ger ett bra grepp. Att sulan är mjuk är lika viktigt. Anledningen till detta är att kylan gör sulan ännu hårdare.  

Mönstringen i sulan ska ha ett djup i rörelseriktningen, och också helst diagonalt mot rörelseriktningen. För att göra sulorna mer motståndskraftiga mot UV-ljus blandar man också ofta i mörkt material, som kol. Kol gör å andra sidan sulorna halare.