Nytt golv under skosulorna

Drömmer du om ett nytt golv? Då är det kanske dags att du börjar planera nu. Det råder  nämligen brist på golvläggare, och väntetiderna kan vara långa.

Ett nytt golv är inte bara skönt att gå på, det är även en av de åtgärder som höjer bostadens värde mest, sett i relation till vad åtgärden kostar att genomföra. Det visar en undersökning som gjordes av ett företag som förmedlar hantverkstjänster. Pressmeddelandet från företaget finns att läsa här.

Nytt golv hos dig?

Värt att notera är att undersökningen gjordes 2019. Sedan dess har intresset för att göra om hemma ökat rejält. Många har tillbringat semestern hemma, istället för utomlands eller på en campingplats, och börjat fundera på vad som fungerar och inte fungerar i hemmet. Kanske hör du som läser detta till dessa?

Golvläggning

Vilken typ av bostad du bor i påverkar processen vid golvläggning. Det är inte riktigt samma sak att lägga golv i en villa som i en bostadsrätt. I det senare fallet kan din förening ha synpunkter på hur arbetet ska göras. Läs mer om golvläggning i bostadsrätt på Golvläggningstockholm.se.

Vilket golv passar hos mig?

Olika golvmaterial gör sig olika bra i olika rum, och i olika hushåll. Har du barn kanske du vill ha ett tåligare golvmaterial, som är lättskött. Parkett är för de flesta ett givet val i vardagsrummet, men fungerar mindre bra i köket. Vissa vill ha klinkergolv i köket, men då är det adjöss med vinglas som tappas i golvet (även om de kan ryka ändå). Har du svårt att bestämma dig, prata med en erfaren golvläggare innan du gör ditt val.  

Brist på golvläggare i Sverige

Det är bråda tider för de svenska golvläggarna. Dels har många golvläggningsfirmor haft höga sjuktal under våren, precis som de flesta andra företag. Dels fanns det redan innan en brist på golvläggare i landet. Dagens Vimmerby nämner golvläggare som ett av flera yrken där chanserna till jobb är goda efter avslutad utbildning.