Sommarskor

Vårens och sommarens skomode

När snön har gett upp och solen på riktigt torkar upp gruset på gångvägar är det dags att ta fram vårskor. Kanske är det så varmt att du redan under våren kan tjuvstarta med sommarens skomode!

Vårens och sommarens skomode 2021 går igen

Det spelar ingen roll om det handlar om skomode för vår och sommar 2021 eller om du blickar tillbaka till förra århundradet. Skomodet för varmare årstider går igen. Det kan skilja sig vad gäller färger och material. Men vi tycks ha ett behov av att få låta våra fötter andas så snart som det blir varmare.

När våren och sommaren kommer präglas skomodet av sandaler i olika form. Det kan vara skor med en öppen baksida såväl som design med remmar. När det är skönt väder utomhus vill vi känna det i fötterna!

Färger som passar dig

Visst kan det vara inspirerande att se på skomode i en tidning. Du får uppslag för hur du skulle kunna välja nya skor under kommande månader. Men samtidigt är vårens och sommarens skomoder avhängigt av de kläder som du väljer i övrigt.

Om du älskar gult och har köpt en ny gul kappa till våren är det ju inte så konstigt att du är på jakt efter ett par gula vårskor som blir en perfekt match. Detta oberoende om gult är på mode just nu eller inte.

Skor som du mår bra i

Precis som att dina kläder och accessoarer kan få betydelse för vilka skor du väljer till våren och sommar kommer din upplevelse av skodonen att spela roll. Om du inte står och går bra i en viss skomodell kommer den inte att ge dig det stöd som du vill få.

Skor som du mår bra i känns bra att använda. De sitter bekvämt på foten och är också gjorda med tanke på hur de ska användas. Du kanske kan acceptera att en finsko eller enklare sandal inte är till för långa promenader. Men ett par sneakers för vår och sommar måste hålla måttet vad gäller ergonomi!

Bli inspirerad

Då du har haft samma skor flera säsonger i rad kan det vara dags att bli lite inspirerad. Istället för att köpa samma sandal, tygsko eller känga kan du se dig om efter något som är helt nytt för dig. 

Se på bilder och videos för att hitta rätt. Ibland kan det vara så enkelt att du inte har upptäckt en viss stil för att du alltid väljer samma skor. Om du vågar testa något nytt kan det bli så att du finner din nya favorit-sko för våren och sommaren.

Sandaler med eller utan strumpor

Det här är ett ämne som ständigt debatteras. En del menar att du absolut inte får ha stumpor på dig i sandalerna medan andra ser detta som en alldeles särskild stil. Är det en kall vårdag kan det vara väldigt skönt med en strumpa i sandalen. 

Om du tycker att det blir för kallt utan strumpa och inte kan förmå dig att gå i öppen sko med strumpan på är det bättre att välja en skön vårsko som inte har öppna tår eller häl. Det finns modeller som är lätta och som bjuder på god luftgenomströmning utan att bli för kalla för dina fötter.